fbpx

Как добрите снимки помагат за продажбата на имот

Как добрите снимки помагат за продажбата на имот

Как добрите снимки помагат за продажбата на имот по-бързо и на по-висока цена

Всеки продавач има желанието да сключи сделка за имота си максимално бързо и на максимално висока цена. В последните две години, когато търсенето значително изпреварваше предлагането, това бе повече от възможно.

Сега обаче, когато пазарът лека-полека се връща към нормалните си измерения, маркетинговото представяне на имота също връща голяма част от тежестта си. Тук изобщо не става дума за влагане в реклама, професионално написани текстове и гръмки слова, а за нещо много по-близо до ума – а именно, добрите снимки.

Изображенията в Интернет са първото впечатление на потенциалните купувачи от имота.

Те обаче могат както да вдъхновят и привлекат, така и да отблъснат проявяващите интерес хора. Дори и Вашият имот да е нечия мечта, лошите фотографии няма да позволят на хората отсреща да видят това. Обратното – добрите могат да превърнат Вашето предложения в блян за отсрещния човек.

В ерата на Интернет, когато хората буквално се давят в океани от информация по всяка тема – включително и недвижимите имоти – изпъкващите снимки означават, че повече потенциални купувачи ще потърсят повече сведения за това, което предлагате. Повече от тях ще поискат оглед и, следователно, сделката ще бъде сключена по-лесно.

По-бърза сделка с имот

Професионално заснета къща или апартамент се продава по-бързо от аналогичен имот, който обаче не е заснет подобаващо. Сайтът за обяви за недвижими имоти Реалистимо например дава приоритет на обяви, които са представени в по-добра светлина. Обяви на недвижими имоти във Варна с повече снимки, обяви с прикачено видео или 360 градусови обиколки се радват на по-добро позициониране в Реалистимо и излизат на по-горни места в списъците с обяви. Освен повече гледаемост поради по-горни места в списъците с обяви, Реалистимо отчита и по-голям процент детайлно преглеждане на имоти с професионални снимки.

Можете да си позволите щипка художествено оформление

Обява, чиито снимки да подходящо декорирани, ще събере със сигурност повече погледи, отколкото обикновените снимки на апартамент, които показват разположението му по лишен от въображение начин. Това обаче не означава сериозна художествена обработка на снимките.

Как добрите снимки помагат за продажбата на имот

Покажете уют и топлина, като аранжирате мебелите, добавите детайли като картина или купа с плодове, лампа или книга. По-добрите снимки подсъзнателно внушават повече доверие в продавача.

Посланията, които предавате чрез изображенията, се прехвърлят и върху Вас самите като много важна за сделката страна. Купуването на имот е сериозна крачка и сериозна инвестиция. Ето защо е важно да изпратите съобщение, че хората могат да Ви се доверят още чрез първия си досег с тях.

Професионално изглеждащите снимки означават, че сте отделили от времето и бюджета си, за да представите имота – тоест, че имате сериозни намерения и подхождате с необходимото уважение както към потенциалните купувачи, така и към сделката като цяло.

Хората са готови да платят по-висока цена за имот, който изглежда по-луксозно и който има нужда от по-малко ремонт. Снимките Ви продават, показвайки на хората как, купувайки Вашия имот, те ще задоволят емоционалните си потребности. Уютът, красотата на дома, желанието “да свият гнездо” са сред основните такива на съвременния човек и той е готов да плати повече, за да получи именно това, а не просто апартамент, подобен на празна черупка.

Ремонтът е другото, което притеснява повечето хора – покажете им имот, който е в много добро състояние, и ще получите интереса им.

Снимките предават не само информация, но и емоция – именно емоцията, добавената стойност е това, което кара хората да вземат едно или друго решение за покупка, дори и когато става дума за огромна инвестиция като имот, която някои правят само веднъж в живота си. Ако потенциалните купувачи видят във Вашите изображения отразени собствените си потребности, успехът е гарантиран.

За повече информация на имотна тематика можете да посетите и Реалистимо в YouTube.

Как добрите снимки помагат за продажбата на имот, Как добрите снимки помагат за продажбата на имот, Как добрите снимки помагат за продажбата на имот 

Как добрите снимки помагат за продажбата на имот, Как добрите снимки помагат за продажбата на имот, Как добрите снимки помагат за продажбата на имот, Как добрите снимки помагат за продажбата на имот