Какво е Google Street View?

Това е виртуална обиколка на Вашия бизнес (точно както реално би се разходил един ваш клиент), интегрирана директно в Google Maps, Google Търсене и Google Street View. Тя позволява на потенциалните клиенти, по-лесно да ви открият в интернет, да видят точното ви местоположение на картата и да „видят отвътре“ бизнеса Ви преди реално да ви посетят.

Как ще помогне на бизнеса Ви?

Street View е проект на Google, това само по себе си предизвиква внимание и е гаранция за успех. Милиони потребители на интернет ежедневно използват Google за да търсят информация. Присъствието в Street View ви осигурява мощен канал за връзка директно с потенциални клиенти. Вашият бизнес се откроява в Google Maps при Google търсене, а клиентите ви намират и стигат лесно и бързо до вас с помощта на Google Maps. Вижте пример.

Включването на бизнеса в Google Street View не е разход, а инвестиция.

Виртуалната разходка се хоства на сървърите на Google, на разположение е 24/7 … 365 дни в годината, достъпна е в цял свят. Работи на всички видове устройства, настолни компютри, телефони и таблети и ще бъде автоматично включена в бъдещите нови свързани продукти на Google.

Защо Ви е необходимо?

В момента Вашето представяне в интернет достатъчно ли е клиентите да Ви намерят, да ги заинтригувате и да ги накарате да ви посетят?
Според проучване на Google, 360 градусовите виртуалните разходки увеличават двойно интереса към даден бизнес. Например при 18-34-годишните, вероятност да посетят реално бизнеса Ви на базата на разгледана виртуална обиколка е 130% по-голяма.
Във Варна и по Българското Черноморие има процъфтяващ туристически бизнес, посетителите от други градове и държави ще търсят места за престой, за храна, за пазаруване и за забавления. Виртуална обиколка е отлично решение за всеки бизнес, масово разпространена в западна Европа и Америка и е въпрос на време, това да се случи и в България. Имате възможност да сте от първите, а както е известно печелят първите.

 Звучи сложно?

Всъщност е много лесно, и не изисква технически познания от ваша страна. Ето как работи процеса:

 1. Свържете се с нас или попълнете формата за контакт в сайта.
 2. Безплатна консултация – на място при вас ще изберем най-подходящия вариант конкретно за вашия бизнес, включително панорамни точки, дата и час на заснемане и всички останали детайли.
 3. Заснемане – обикновено се прави в ненатоварени часове или когато вашият бизнес е затворен. Това гарантира бърза фотосесия и ви дава време да се огледате и да се уверете, че всичко изглежда перфектно. Самото заснемане може да отнеме от половин час до няколко часа в зависимост от размера на бизнеса ви и по конкретно от броя на панорамните точки.
 4. Публикуване – няколко дни след заснемането, панорамите ще бъдат обработени и публикувани в Google готови за разглеждане. Те ще се появят автоматично в Google търсене,  в Google Maps и Google+. Можете да ги вградите в уеб сайта си и да ги споделите в социалните медии.

 Защо да ни се доверите?

Kolevphotography е предпочитан партньор в сферата Виртуалната фотография. Нашия опит с 360 градусовото заснемане е от 2009 година, много преди проявата на Street View.
Има няколко възможности за заснемане на виртуални турове. Двата основни ще ги нарека, лесен и качествен.
Лесен – използва се устройство с размерите на телефон. При него заснемането и сглобяването на панорамата става автоматично и за около 1 минута. Разбира се, както може би очаквате изображението е с ниско качество особено при контрастни сцени, а сглобяването често не е особено сполучливо. Този вариант за момента се приема от Google, но категорично не може да се каже, че заснемането е качествено още по-малко рекламно. Това по скоро е груб илюстративен вариант, който регистрира мястото (обекта).
Качествен – тук има няколко под варианта. Общото е че се използва DSLR, fisheye обектив и панорамна глава.
Ние работим с най-добрата комбинация от технически средства за да осигурим най-високото възможно качество на виртуалните обиколки.

Колко струва?

Това зависи от размера на Вашия бизнес и по конкретно от броя на заснетите панорамни точки. За да бъде всичко по-стандартите на Google, освен панорамни точки вътре (на интериора) трябва да има и поне една на вън пред вратата на обекта, която се свързва с вече съществуващите точки на улицата. Поискайте оферта и ние ще ви предложим варианти съобразени с Вашия бизнес. Без значение дали вашият бизнес е малък, среден или голям, ако вярвате в него и искате да го покажете на света, ние имаме оферта за вас.

 Офертата включва:

 1. Отбелязване на обекта (бизнеса) в Google Maps.
 2. Вписване на нужната информация в Google My Business акаунт.
 3. Професионално фото заснемане на обекта.
 4. Софтуерно сглобяване и обработка на панорамите.
 5. Пост-обработка в специализирана платформа на Google.
 6. Публикуване и интегриране на вашата обиколка в Google Street View и Google Maps.

Често задавани въпроси!

Защо да наема сертифициран фотограф?

Сертифицирания фотограф е независим изпълнител, обучен и с предоставени права от Google да публикува 360 градусови обиколки в  Google Street View.  От Google са предоставили изцяло изпълнението на тази услуга само на сертифицирани подизпълнители.

Има ли значение кой ще избера?

За да се отличава вашата виртуална обиколка с качество е много важно изпълнителя, да е професионален фотограф (фотографска фирма). Това е вид фотография. Резултата трябва да е ненатрапчиви, реални цветове и контраст, правилна експозиция и приятна острота. Това че изпълнителя е сертифициран НЕ означава, че може да ви предложи качество, а че има права да заснеме и публикува виртуални обиколки.

Къде ще се вижда Виртуалната обиколка на бизнеса ми?

 • Ще се виждат директно в резултатите от Google търсене, в Google Карти и Google+

Как да подготвя обекта си за снимките?

 • Мястото да е чисто и подредено, точно както искате да го видят клиентите ви.

Мога ли да публикувам обиколката  в сайта си и социалните мрежи?

 • Разбира се. Трябва да поставите малък код, на мястото където искате да се вижда виртуалната обиколка в сайта. Подобно е и за страница във Facebook. Само трябва да копирате линка от Google карти и да го публикувате в сайта си.

Print screen

 

Кои части ще се заснемат от бизнес обекта?

 •  Обикновено се включва Интериора и Екстериора, като целта е да се покаже вашия бизнес, както реално би го видял вашият клиент.

Мога ли да обновя разходката си?

 • Разходката може да се обнови след ремонт, интериорни промени или преместване на бизнеса в друга сграда или локация. 

Как се заплаща услуга?

 • По банков път с издадена фактура.

Има ли допълнителни разходи?

 • Плащането е еднократно и не дължите месечни или годишни такси.

 

УВЕЛИЧЕТЕ ВИДИМОСТТА СИ

 

Поканете клиентите да влязат с помощта на Street View на закрито за бизнеса ви в Google Търсене и Google Карти.
А ако бизнесът е хотел, имаме специална програма за вас.Google-sourch2

Вижте пример                                       Вижте пример                                              Вижте пример


 

ОСИГУРЕТЕ ИМ УВЕРЕНОСТТА, КОЯТО ТЪРСЯТ

Често е сложно да се избере подходящият ресторант, кафене или хотел. Изградете в клиентите доверие към бизнеса си,
чрез висококачествена виртуална обиколка, създадена от трета страна,
която дава възможност на хората да разгледат мястото ви, преди да пристигнат.
Тези всеобхватни виртуални преживявания вдъхват допълнителна увереност в потенциалните си гости и клиенти.

 

Layer-3

Layer-2

Layer-1

Layer-4

 

 Видео за услугата  Google Street View

 

Kolev Photography e сертифициран партньор на Google Street View Trusted

изглед Google улица доверен